From The Blog

airplane

Verre reizen

Zoek goedkope vliegtickets

De prijs van een vliegticket kan elke dag verschillen. Hoe kun je er nu voor zorgen dat jij het goedkoopste vliegticket bemachtigt? Hieronder enkele tips.

Reserveer lang van te voren of juist last-minute

Vaak zie je dat prijzen laag beginnen en langzaam steeds duurder worden. Wanneer veel vliegtickets vlak voor vertrek nog niet verkocht zijn, is de kans groot dat de prijs weer daalt. Boek dus ofwel lang van te voren of gok op een goede last-minuteaanbieding.

Flexibele reisdata en –tijden

Wanneer je flexibel bent met je reisdagen kan dat veel geld schelen. Vaak zijn bepaalde dagen goedkoper. Ook zijn de vluchten die heel vroeg of heel laat vertrekken vaak goedkoper.

Gebruik vergelijkingssites

Er zijn veel vergelijkingssites te vinden om vluchten te vergelijken. Bekijk verschillende sites, want niet alle websites bieden vluchten van alle luchtvaartmaatschappijen aan.

Luchthavens

Een goede tip is om te zoeken op verschillende luchthavens. Soms kan het wel honderden euro’s schelen wanneer je vanaf Düsseldorf vliegt in plaats van Amsterdam of andersom. Ditzelfde geld voor de aankomstluchthavens. Ook is het mogelijk te besparen op het parkeren bij een luchthaven. Voor het ultieme gemak is het fijn indien je jouw auto op de luchthaven kwijt kunt zodat je ook weer direct bij terugkomst naar huis kunt gaan. Andere opties zijn met het openbaar vervoer naar de luchthaven te gaan, echter is dit niet de voorkeur van iedereen. Daarnaast is het mogelijk met een taxi te gaan, maar dit gaat ongetwijfeld behoorlijk wat kosten. Parkeren bij Schiphol kan tegenwoordig al voor een paar euro’s per dag, uiteraard verschillen de tarieven per aanbieder. Gebruik deze vergelijkingssite voor parkeeraanbieders te vergelijken.

Have your say