From The Blog

Europa

Zoek de nazomerzon op in Albufeira

Soms is er niets fijner dan in het naseizoen de zon opzoeken. Al vanaf september en oktober kun je nog op verschillende plekken in Europa terecht om een goede nazomer mee te pakken. Hoe zuidelijker je gaat, des te meer kans je hebt op lekker weer. Wat dacht je van één van de meest zuidelijke puntjes van Portugal? Wat dacht je van Albufeira?

Rustig seizoen 
Albufeira staat er natuurlijk om bekend dat veel jongeren het als vakantiebestemming kiezen. Hartje zomer is er daardoor genoeg volk te bekennen. In het naseizoen, vanaf midden september, hebben jongeren over het algemeen geen vakantie meer. Ook in Albufeira merk je dit enorm. Wanneer de jeugd weg is, is het er heerlijk rustig en prima te vertoeven. Er is nog genoeg te doen voor de meer toeristische reiziger, maar je kunt je ook terug trekken als je dat wilt. Juist daarom is het diverse Albufeira een tip voor iedereen die van de zon houdt.

Zon, zee, strand 
Wanneer je in Albufeira zelf verblijft, ben je overal dichtbij de zee en het strand. Het oude centrum ligt vlakbij zee. De vele restaurants, pubs en café’s maken het oude centrum vooral in de avond een hele leuke plek om te zijn. De kleine heuvelachtige straatjes zien er bij maanlicht pittoresk uit.
Wanneer je na een dagje zonnen een keer wat anders wilt, is er van alles te doen. Boek bijvoorbeeld bij je hotel een dagtrip naar het spetterende Lissabon of ga op avontuur met een speedboot en ontdek dolfijnen in de zee. Vanaf de diverse hotels en appartementen zijn vaak verschillende soorten trips te boeken. Ook kun je er voor kiezen om zelf een auto te huren en het land in te trekken.

Benieuwd wat er verder zoal te doen is in de Algarve? Lees dan eens de verschillende interessante reisverhalen en tips over Albufeira en omgeving die je op het internet kunt vinden.

Have your say