From The Blog

strand turkije

Europa

Voordelig naar de Turkse zon

Alhoewel Turkije bekend staat als een relatief goedkope en zonzekere bestemming, valt dat toch soms nog tegen als je de prijzen gaat bekijken! Met name in het hoogseizoen zit je, als je niet oppast, toch al gauw aan hoge prijzen voor tickets en hotels. Gelukkig biedt Turkije meer dan genoeg mogelijkheden écht voordelig op vakantie te gaan, als je weet waar je op moet letten!

Los of pakketreis

Als je naar Turkije wil, heb je de keuze uit het los boeken van ticket en accommodatie, of je boekt een pakketreis waar alles bij de prijs inbegrepen zit (ticket, verblijf en vervoer van en naar het vliegveld). Meestal is een pakketreis een meer voordelige keuze maar zeker buiten het hoogseizoen om loont het de moeite ook naar de andere optie te kijken.

Al-inclusive of logies

Veel accommodaties in Turkije zijn all-inclusive, dus met al het eten en drinken in de prijs inbegrepen. Alhoewel het eten en drinken in Turkije niet echt duur is, is een goedkope all-inclusive uiteindelijk toch vaak voordeliger. Ook al is het eten wellicht niet heel bijzonder of gevarieerd, je hebt in ieder geval een plek waar je altijd kunt eten indien nodig en het scheelt zoeken naar goedkope supermarkten (die er in de toeristische plaatsen vaak niet veel zijn).

Shoppen

Natuurlijk wil je wat leuke hebbedingetjes en souveniertjes mee naar huis nemen. In het centrum van de gemiddelde badplaats kun je op elke hoek van de straat dezelfde dingen kopen, tegen hoge prijzen. Als je echter even iets verder doorloopt en buiten het toeristische centrum de winkels bekijkt, zijn de prijzen daar veel voordeliger en vaak is de kwaliteit ook nog eens veel beter. Ook veel supermarkten hebben een uitgebreid assortiment non-food waar absoluut leuke dingen tussen zitten.

Have your say