From The Blog

Europa

Valencia – kunst en cultuur aan de oostkust van Spanje

Wil je meer zien dan alleen strand in je vakantie? Wellicht zul je dan een trip naar Valencia waarderen. Deze provincie is gelegen aan de oostkust van Spanje en is het hele jaar een aantrekkelijke vakantiebestemming vanwege de milde winters en warme zomers. De hoofdstad van Valencia, die ook Valencia heet, biedt volop ruimte voor kunst en cultuur in diverse musea. Na een intensief dagje cultuur snuiven, plof je neer op een van de stadstranden van Valencia om optimaal te ontspannen.

Een stad vol verrassingen
Valencia is een stad waar je voortdurend verrast wordt. De diversiteit en relaxte sfeer waarin je je bevindt, zal ongetwijfeld een onvergetelijke indruk op je achterlaten. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen in je vakantie is Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Dit wordt ook wel de Stad van Kunst en Wetenschap genoemd.

Valencia op je eigen tempo ontdekken
Een vakantie in Valencia kun je vormgeven zoals je zelf wilt. Digitaal zijn er diverse reisroutes te downloaden die goed van pas komen bij een bezoek aan deze Spaanse stad. Valencia is ook uitstekend per fiets te ontdekken.

Je boodschappen haal je bij de Mercado Central. Deze markt is er van maandag tot en met zaterdag tot ongeveer 14:30 uur. Naast groente en fruit kun je hier ook noten, delicatessen en kaas kopen. Je kunt er zelfs een proeverij boeken. Een aanrader als je van lekker eten houdt!

Overnachten in Valencia
Overnachten doe je in een vorstelijk hotel of budgethotel, afhankelijk van je vakantiebudget. Een appartement met terras boeken is natuurlijk ook mogelijk. Ontspannen doe je in een zwembad in de buurt of bij een van de stadsstranden. Uiteraard sluit je je dag af door een hapje te eten in een goed restaurant.

Vliegtickets en vliegduur
Voordelige vliegtickets boek je via een voordelige online prijsvergelijker. Binnen 2,5 uur vlieg je vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Valencia. Soms is het voordeliger om een vlucht te boeken met een tussenstop. Dit kan je snel al een paar honderd euro schelen op een vliegticket. Je houdt dan nog wat extra geld over dat je in je vakantie in Valencia kunt uitgeven aan souvenirs of uitjes.

 

Have your say