From The Blog

Verre reizen

Op safari in Tanzania

De meeste mensen kiezen ervoor om hun zonvakantie in Europa door te brengen. Toch zijn er buiten Europa nog veel meer zonnige bestemmingen waar je tijdens een vakantie uitstekend kunt vertoeven en bovendien ook nog wat opsteekt van de cultuur van het land. Een van die landen is Tanzania, gelegen in het oosten van Afrika.

De adembenemende schoonheid van Tanzania

Het zonovergoten Tanzania is uitstekend geschikt voor een vakantie van 2 of 3 weken. Het is één van de mooiste landen van Afrika en bij uitstek de plek voor een safari. Wie droomt daar nu niet van? Het land heeft diverse nationale parken waar een safari gemaakt kan worden. Zorg dat je je verrekijker en fototoestel meeneemt, zodat je niets van de overweldigende schoonheid hoeft te missen!

Zo is het Mahale gebergte een aanrader. Je staat hier oog in oog met talloze meren en besneeuwde bergtoppen. Het meest bekende nationale park in Tanzania is Serengeti. Wanneer je hier op safari gaat, is het als een droom die uitkomt.

Wat is er nog meer te doen in Tanzania?

Toch heeft Tanzania meer te bieden dan alleen safarivakanties. Zo kun je bij het kruideneiland Zanzibar volop snorkelen en duiken. Een stad die je zeker bezocht moet hebben is Stone Town. Hier kun je uren door de straatjes slenteren of een bezoek brengen aan het oude paleis van de sultan.

Het tijdsverschil en de reisduur

Vanuit Amsterdam ben je binnen ongeveer 9 uur in Tanzania. Tijdens de zomertijd in Nederland is het in Tanzania 1 uur later. In de winter bedraagt dat tijdsverschil 2 uur. Het is altijd slim om daar bij het boeken van je reis rekening mee te houden.

Je bent in elk geval verzekerd van een prettige en aangename vakantie in dit prachtige land van Afrika!

Have your say