From The Blog

Verre reizen

Hurghada, een klein paradijs

Hurghada is de vakantiebestemming bij uitstek als je houdt van tropische temperaturen, mooie resorts en watersporten. Deze stad vormt de locatie voor een typische strandvakantie aan de Rode Zee in Egypte.

Het klimaat blijft één van de grootste troeven van deze bestemming. Door zijn ligging is de regenval minimaal. De zomers zijn tropisch warm, misschien wel te warm. De wintermaanden worden vaak als ideaal genomen om een vakantie naar Hurghada te boeken.
Met temperaturen rond de 25° is Hurghada ideaal om te ontsnappen aan de Nederlandse winters.

Snorkelen en duiken in Hurghada

Hurghada is een waar walhalla voor iedereen die houdt van watersporten, diepzeeduiken en snorkelen in het bijzonder. Doordat de lucht hier bijna continu blauw is van kleur, dringt het zonlicht tot diep door in de zee. Echte kenners spreken van een ongekende duikervaring.

De plaatselijke bevolking speelt hier handig op in door te voorzien in tal van uitstappen naar de beste plaatsen om te duiken of te snorkelen. Ook wanneer het duiken nieuw is voor jou, kan je hier een onvergetelijke eerste ervaring op doen. Aan het strand vind je vele reisbureaus die gespecialiseerd zijn in snelcursussen duiken onder begeleiding.

Bezienswaardigheden vanuit Hurghada

Hurghada is een ideale uitvalsbasis om wat meer van Egypte te zien. Via een binnenlandse vlucht kan je bijvoorbeeld een meerdaags bezoek aan de pyramides van Caïro brengen.
Dichterbij Hurghada zijn de Giftun eilanden, de Towali eilanden of El Gouna een goede keuze voor een daguitstap.

Genieten van Hurghada in luxe

De meeste hotels in Hurghada zijn echte resorts, met meerdere zwembaden, een all-in formule voor eten en drinken en vaak zelfs welness faciliteiten. Zelfs wanneer je alleen in je resort zou verblijven, heb je hier een paradijselijke vakantie.

Have your say