From The Blog

Europa

Met de trein naar Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk is een populaire vakantiebestemming. In de zomer vertrekken veel Nederlanders met de auto, en vaak ook de caravan richting deze zonnige bestemmingen. Toch wint het vliegtuig ook aan populariteit. Vluchten worden steeds goedkoper en het scheelt veel reistijd. Sinds april is er nu ook een prijsvechter op het spoor begonnen: Ouigo.

Verschil met reguliere TGV

Ouigo is de prijsvechter van TGV-diensten. Deze treinmaatschappij wil zo gaan concurreren met low-cast airlines zoals Ryanair. Deze trein vraagt lagere prijzen, doordat de zitplaatsen minder ruim zijn. Verder worden er kosten berekend voor stopcontacten en bagage. De treinen van Ouigo besparen ook kosten doordat ze minder lang stil staan, ze worden namelijk schoongemaakt tijdens de rit.

Bestemmingen

De Ouigo treinen rijden vanaf Chessy (nabij Parijs) en Lyon naar Marseille en Montpellier. In zo’n 3 uur ben je in Zuid-Frankrijk. De prijs is vanaf € 30 per enkele reis en wanneer je met meer personen reist, kun je een flinke korting krijgen.

Deze mogelijkheid om naar Zuid-Frankrijk te reizen is zeker in overweging te nemen wanneer je een vakantie plant. Het is snel, makkelijk en vooral niet duur!

Have your say