From The Blog

Europa

Glamping in Europa

Glamping is kamperen in de natuur, maar dan wel in luxe vorm. Ideaal als het idee van het vechten om een plekje op de camping en door de modder waden richting de wc je afschrikt. Ook iets voor jou? Lees in dit blog meer over de mogelijkheden.

Kamperen, maar dan luxe

Luxe is het sleutelwoord bij glamping. Vergeet dus die vervallen caravan of lekke tent en denk aan luxe tenten en stacaravans zoals ze aanbieden bij LuxCamp. Die luxe zie je trouwens ook terug op de campings zelf. Genoeg ruimte, een gezellige  sfeer en genoeg leuke dingen om te doen. Denk aan mooie zwembaden en/of leuke sportactiviteiten. En laat de boterhammen met pindakaas maar thuis, want na een dagje zwemmen kun je zo aanschuiven in een van de restaurants.

Kamperen als een god in Frankrijk

De luxe campings bevinden zich door heel Europa, maar als je je glamping trip wilt combineren met een winkeltripje zijn de luxe campings in Frankrijk een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan de Franse Riviéra of de omgeving van Parijs. Stel je voor; wakker worden in een luxe Safari tent, de dag beginnen met een lekker kopje koffie, even ontspannen in een van de luxe zwembaden, een korte rit naar het centrum van Parijs, Crêpes Suzette eten op de Champs-Élysées en winkelen bij Galeries Lafayette, en de avond afsluiten op de camping met een goed glas wijn terwijl je naar de zonsondergang kijkt. C’est la vie non?

La vita è bella in Italië

Luxe kamperen in Italië is op zo veel plekken mogelijk, dat het moeilijkste nog wordt om een bestemming te kiezen. Elke regio is op zijn eigen manier bijzonder, dus eigenlijk kun je nooit verkeerd kiezen. Ga je deze zomer naar het Gardameer? Dan kies je toch de zomer erna voor een glamping trip naar Sicilië? Vergeet bij de laatste bestemming niet om in een van de restaurantjes de Arancini te bestellen. Dit zijn heerlijke gefrituurde balletjes van rijst gevuld met bijvoorbeeld mozzarella of ragú. Als je er eenmaal aan begint, kun je er niet genoeg van krijgen, net als bij glamping.

 

Dus houd je van het outdoor gevoel, maar ook van luxe? Dan is deze reistrend zeker iets voor jou. Het team van LuxCamp wenst je alvast een heerlijke vakantie!

Have your say