From The Blog

lissabon

Stedentrips

Een voordelige trip naar Lissabon

Lissabon staat misschien niet op het lijstje met topfavorieten voor een stedentrip, maar dit zou eigenlijk wel zo moeten zijn. Lissabon is namelijk een prima bestemming voor een zomerse stedentrip.

Lissabon is de belangrijkste stad van Portugal en heeft ruim 3 miljoen inwoners. Het kan ook wel gezien worden als het hart van Portugal. De stad ligt bijna volledig op de noordelijke oever van de Rio Tejo. Vooral de beschilderde huizen in allerlei kleuren geven de stad een magische uitstraling.

Winkelen en uitgaan in Bairro Alto

Om gezellig te kunnen winkelen en uitgaan, kun je goed terecht in Bairro Alto. Deze wijk is gelegen in het centrum van Lissabon. Je vindt er verder veel kunstgalerijen en artistieke winkels.

Zeker in de avond kun je hier gezellig een terrasje pakken, of uitgaan in een van de vele clubs die je hier kunt vinden.

Pak de tram en geniet aan het strand

Wil je de steile straatjes vermijden en tegelijkertijd genieten van de mooiste attracties in de stad? Pak dan tram 28. Deze klassieke oude tram brengt je langzaam omhoog.

Uiteraard moet je ook een dagje aan het strand doorgebracht hebben. Bij het eiland Setúbal zijn de stranden over het algemeen wat rustiger.

Een bijzondere ervaring in het Bairro Alto Hotel

Als je een hele luxe accommodatie wilt hebben en tegelijkertijd een unieke bezienswaardigheid wilt aanschouwen, dan is het de moeite waard om een kamer te boeken in het Bairro Alto Hotel. Dit is een 5 sterren hotel en in de avond heb je vanaf het dakterras een schitterend uitzicht op het verlichte Christusbeeld.

Lissabon is een wereldstad, maar het voelt tegelijkertijd gemoedelijk aan. Elke wijk heeft zijn eigen karakter. Waar je ook bent in de stad, er zijn voldoende mogelijkheden om er een prettige vakantietrip van te maken.

Have your say