From The Blog

Verre reizen

Naar de Dominicaanse Republiek

Natuurlijk kun je een vakantie dichtbij huis zoeken, maar het kan ook wel eens een heel avontuur zijn om een verre reis te boeken. Juist het avontuur opzoeken maakt een vakantie extra leuk. De Dominicaanse Republiek is bijvoorbeeld zo’n vakantiebestemming voor een verre reis. Het land heeft niet alleen een schitterende natuur, ook op het gebied van historie en cultuur heeft het land veel te bieden.

De natuur in de Dominicaanse Republiek

Het land is uitstekend geschikt om te kiteboarden en windsurfen. Dit kun je onder andere doen aan de noordkust. Ga je in de periode van januari tot en met maart op vakantie? Dan heb je de mogelijkheid om walvissen te spotten op het schiereiland Samaná. Wist je dat er in het land zelf meer dan 30 natuurparken te vinden zijn en dat de stranden uitstekend geschikt zijn voor een heerlijke zonvakantie?

Een bruisend vakantieland

De Dominicaanse Republiek heeft het gehele jaar door een heerlijke temperatuur en een aangenaam klimaat, waardoor het een land is wat je prima elk seizoen kunt bezoeken. Samenzijn, muziek en kleur staat volop centraal in het land. De meest bekende dans van de Dominicaanse Republiek is de dans de merengue. Er wordt wel eens gezegd dat de oorsprong van deze dans ligt in de piraterij.

Lekker eten

In dit land kun je lekker en uitgebreid eten. Een traditioneel gerecht is geitenvlees. Dit wordt gegeten in combinatie met rijst en vis dat gekookt wordt in kokosmelk. Ook de stoofpotten zijn erg populair.

Puerto Plata

Puerto Plata is een aanrader wanneer je de voorkeur geeft aan historie. Je vindt er een mooie verzameling van kleurrijke huizen. De boulevard in deze stad is wel 3 kilometer lang. Je kunt ook met de kabelbaan naar de top van de Pico Isabel de Torres gaan. Daar heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Have your say