From The Blog

Europa, Stedentrips

Een goedkope trip naar Barcelona

Barcelona is de ideale stad voor een goedkope stedentrip naar een zonnige bestemming. Wanneer je kiest voor een low-budget vliegmaatschappij, dan kun je vaak al voor minder dan € 200,00 heen en weer vliegen van Amsterdam naar Barcelona.

Barcelona staat natuurlijk bekend om zijn voetbalclub FC Barcelona en de prachtige architectuur van Gaudi. Maar je kunt gelukkig ook prima shoppen of aan het strand liggen in Barcelona.

sagrada familiaLeuke attracties in Barcelona

Er zijn voldoende activiteiten te ondernemen in deze wereldstad. Een bezienswaardigheid die je zeker bezocht moet hebben is de Sagrada Família. Al sinds 1882 wordt er aan deze basiliek gebouwd. De bouw duurt zo lang omdat er enkel door middel van donaties gebouwd mag worden. De architect Gaudi ligt hier eveneens begraven.

Wanneer je even tot rust wilt komen in het bedrijvige en dynamische Barcelona, dan is Park Güell aan te raden. Het wordt ook wel het groene hart van de stad genoemd. De reuzenslang is kenmerkend voor dit park en deze ligt dan ook door het gehele park heen. Tevens heb je hier een prachtig uitzicht over de stad.

Voordelig overnachten in Barcelona

Wanneer je voordelig wilt overnachten in Barcelona, dan kun je het beste kiezen voor een youth hostel. Je slaapt dan wel met meerdere mensen op een slaapzaal, maar je bent voor nog geen € 20,00 per nacht klaar. Voor een goedkoop hotel betaal je namelijk al snel het dubbele.

Tips voor een goedkope reis

Kijk voor de goedkoopste vliegtickets op cheaptickets.nl of momondo.nl. Het is verstandig om doordeweeks te vliegen en daarnaast zo vroeg mogelijk te boeken. Ook kan het raadzaam zijn om je vliegticket, hotel en huurauto bij dezelfde site te boeken. Dit is vaak goedkoper dan wanneer je dit allemaal apart van elkaar boekt.

Have your say