From The Blog

Stedentrips

Een culturele stedentrip naar Madrid

Hoewel veel toeristen de keuze maken voor een stedentrip naar Barcelona, heeft Spanje nog veel meer steden die uitstekend geschikt zijn voor een stedentrip. Madrid is bijvoorbeeld zo’n stad. Het is de perfecte bestemming voor een weekendje weg of een iets langere vakantie.

Wat maakt Madrid zo bijzonder en waarom is juist deze stad geschikt voor een stedentrip? Laat mij je meenemen in een betoverende zoektocht naar de mooiste plekjes van deze Spaanse stad.

Culturele rijkdom

Madrid is vooral bekend vanwege de culturele rijkdom die er te vinden is. Voorheen was Madrid een belangrijke intercontinentale hoofdstad. Dat heeft ervoor gezorgd dat er in de stad talloze gebouwen te vinden zijn die deze culturele rijkdom weerspiegelen. Het zeventiende eeuwse Park Retiro is een absolute aanrader om eens doorheen te lopen. Verder vind je in deze stad prachtige barokke kerken en paleizen.

De perfecte bestemming voor zonaanbidders

Naast veel cultuur, is Madrid een prima bestemming voor een zonvakantie. De aangename temperatuur is ideaal wanneer je graag een terrasje pakt. Door de gehele stad heen zijn diverse restaurants en barretjes te vinden waar je lekker kunt eten en drinken.

Markt Rastro

Vind je het leuk om te snuffelen over braderieën of markten? Bezoek dan Markt Rastro. Deze vlooienmarkt wordt elke zondag gehouden in de wijk El Rastro. Je kunt er kleding, kunst, boeken, antiek en diverse ambachten kopen. Onderweg kun je prima een terrasje aandoen voor een Spaans wijntje of biertje.

Voor een paar heerlijke dagen weg kun je uitstekend terecht in een Spaanse stad zoals Madrid. Ben je overtuigd? Surf dan snel naar tix.nl en boek daar voordelig je vliegtickets naar Madrid. Je kunt hier eveneens je hotel of huurauto boeken, mocht je daar interesse voor hebben.

Have your say