From The Blog

Europa

De stad van de liefde: Parijs

Het Franse Parijs is een prachtige stad om een weekendje naar toe te gaan. Je hebt er altijd meer kans op warmer weer dan in ons eigen kikkerlandje, er is van alles te zien en te doen en het is ook nog eens dichtbij vanaf Nederland. Je kunt er op een snelle manier komen met de auto, maar het reizen met de Thalys of met de bus is ook aan te raden, zodat je zelf niets hoeft te doen.
paris1
Amour, amour 
Parijs is de stad van de liefde en de romantiek. Wat is er nou romantischer dan bij zonsondergang te genieten van het adembenemende uitzicht vanaf de Sacre Coeur of dan met een fles rosé onder de Eiffeltoren zitten wachten tot de lampjes beginnen te schijnen op de toren? De lieflijke wijken van Parijs met haar prachtige gebouwen en nauwe stegen zijn alleen al het bezoeken waard. Qua winkelen vind je er ook van alles: van kleine vintage boetiekjes tot de grote modemerken. Parijs is een stad voor echte fashionista’s en daarom is er altijd wel wat te scoren wat kleding betreft.
notredame
Kunstzinnige stad 
Naast het feit dat Parijs de stad van de liefde is en dat je er goed kunt shoppen, staat Parijs ook bekend om de diverse kunsten. Rondom de Notre Dâme en in de Montmatre zie je bijvoorbeeld talloze schilders op straat. Ze kunnen meestal van alles: portret tekenen, landschap schilderen en ga zo maar door. Wat dacht je van een prachtig portret om mee te nemen naar huis van jou en je geliefde? Drink daarna één van de overheerlijke Franse wijnen. Vooral net buiten het centrum zijn de cafeetjes ontzettend gezellig en betaal je een stuk minder dan de hoofdprijs middenin de stad. Ontdek de stad van de liefde en de kunsten!

Have your say