From The Blog

Uncategorized

De 5 mooiste steden van Portugal

Portugal is een aantrekkelijke vakantiebestemming voor jong en oud. Portugal heeft een aantal indrukwekkende steden die je tijdens je vakantie van een bezoek kunt voorzien. Wij hebben een top 5 van steden verzameld waar je uitstekend een aantal dagen kunt doorbrengen.

1. Lissabon
Lissabon is niet alleen de hoofdstad van Portugal, maar misschien ook wel een van de mooiste hoofdsteden in Europa. Dit komt mede door de ligging van de stad. Lissabon is namelijk gebouwd op 7 heuvels en ligt langs de rivier de Taag. De beste optie om Lissabon te verkennen, is door tramlijn 28 te pakken.

2. Faro
Wil je graag de Algarve ontdekken? Dan is een bezoek aan Faro een stap in de goede richting. Hoewel er niet direct stranden te vinden zijn dichtbij de stad, vind je er wel een prachtige haven en is de oude binnenstad erg indrukwekkend.

3. Porto
Porto is een havenstad in het noordwesten van Portugal. Het is de tweede stad van Portugal en is een populaire vakantiebestemming. Het is onmogelijk om alle bezienswaardigheden in één stedentrip te proppen, daarom is het een aanrader om er zeker nog eens terug te komen. Een boottocht of wijnproeverij behoren in deze stad tot de mogelijkheden.

4. Albufeira
Albufeira is een toeristische trekpleister. Dit komt mede door de hippe clubs en talloze culturele schatten. Bovendien beleef je waar je ook bent in de stad een mediterraans gevoel. Erg prettig om te ervaren!

5. Sintra
Sintra is misschien niet een stadje waar je een gehele week doorbrengt, maar vanuit Lissabon kun je er wel uitstekend een dagtrip van maken. Tijdens je bezoek aan Sintra is het net alsof je een sprookje binnenstapt. De architectuur en pastelkleuren zijn erg indrukwekkend.

Have your say