From The Blog

vliegtickets Tel-Aviv

Stedentrips

Boek vliegtickets naar Tel-Aviv

Ondanks je misschien niet direct aan Israël denkt als perfecte vakantiebestemming, komt de twee na grootste stad van dit land, genaamd Tel-Aviv toch behoorlijk in de buurt! Tel-Aviv is niet een stad die je in het Midden-Oosten zou verwachten. Iedereen is er welkom, welke nationaliteit je ook hebt, er wordt absoluut niet gekeken naar achtergrond. Tel-Aviv heeft een enorm aantal prachtige hotspots, een heerlijk zandstrand en een fantastisch uitgaansleven. Ook het eten is in Tel-Aviv goddelijk en zo langs de middellandse zee heb je ook nog eens een heerlijk klimaat.

In Tel-Aviv vindt je historie en toekomst!

Als je de stad Tel-Aviv bezoekt zal het je meteen opvallen. Het prachtige en goed onderhouden historische centrum is aangevuld met moderne architectuur van hoge kwaliteit. Je vindt er dus torenhoge wolkenkrabbers maar ook mooi oude straatjes met gezellige winkeltjes en eettentjes. Op de prachtige boulevard die van de weg gescheiden wordt door een enorm breed wandel en fietspad dat meer lijkt op een park, is het heerlijk vertoeven.

Rommelmarkt in Jaffa en de Carmel Market in Tel-Aviv

Jaffa is de oude haven van Tel-Aviv. De afgelopen tijd is deze haven gerenoveerd waardoor het toch al mooie historische stadje nog mooier is geworden. De rommelmarkt in Jaffa is zeker de moeite waard om te bezoeken, je kunt er echt van alles kopen. Een andere markt die je zeker bezocht moet hebben als je de stad Tel-Aviv bezoekt is de Carmel Market. De bewoners van de stad kopen hier hun eigen verse producten en je ruikt letterlijk de cultuur. De enorme bergen kruiden, groenten en lokale zoetigheden zorgen voor een heerlijke geur. Zodra de avond aanbreekt veranderen de markten in enorme terrassen en kun je er heerlijk eten en drinken. Daarna start het bruisende nachtleven.

Het eten in Tel-Aviv is bekend en toch o zo anders

Veel van de lokale gerechten die je in Tel-Aviv kunt bestellen herkennen we uit ons eigen land. Zoals bijvoorbeeld het pitabroodje. In tegenstelling tot ons bekende kartonnen rondje, hebben ze in Tel-Aviv een heerlijk dikke, zachte, warm en vers gebakken pitta die ze vullen met smakelijke verse gerechten gemaakt van zowel vlees als vegetarisch producten. Een ander bekend gerecht dat je terug zult zien in de keuken van Tel-Aviv is bloemkool! Alleen heeft de bloemkool in Tel-Aviv een lekker knapperig randje en is heerlijk zacht van binnen. Je breekt de bloemkool in stukjes en je eet de stukjes met de hand. Het eten wat je geserveerd krijgt in Tel-Aviv is dus niet vreemd maar zeker vele malen lekkerder dan hoe wij het hier kennen.

Boek vliegtickets naar Tel-Aviv en laat je betoveren door deze stad

Boek vliegtickets naar Tel-Aviv via Transavia. Je kunt vliegen vanaf Schiphol of Airport Eindhoven. De ticket zijn relatief goedkoop voor zo’n heerlijke zonvakantie in een prachtige stad met een heerlijk strand. De hotels in Tel-Aviv zijn kwalitatief zeer goed, het zal je aan niets ontbreken. Sterker nog, tijdens een overnachting in één van deze prachtige gebouwen zal het lijken of je in het sprookje van duizend en één nacht terecht bent gekomen!

Have your say