From The Blog

Verre reizen

Backpacken in Thailand

Goedkoop backpacken in Thailand

Ben je een liefhebber van goedkoop rondreizen in verre landen? Overweeg dan eens om te gaan backpacken in Thailand. Je kunt uitstekend goed backpacken in dit land en een rondreis brengt je daarnaast langs alle hoogtepunten van het land. Het enige waar je een flinke investering voor moet doen is je vliegticket. Maar zelfs daar kun je flink op besparen. Kijk bijvoorbeeld  online voor de goedkoopste vliegtickets.

Het land van de glimlach

Thailand is erg populair onder backpackers. Dat is ook niet geheel vreemd. Alles is er goedkoop en de mensen zijn er ook nog eens erg vriendelijk. Het wordt ook wel het land van de glimlach genoemd. Ook het rondreizen zelf gaat erg gemakkelijk. Nachtbussen en nachttreinen zijn het meest goedkoop. Maar ook een Tuk Tuk is een prima vervoersmiddel. Je kunt zelfs nog een scooter huren.

Het noorden van Thailand

In het noorden van Thailand vind je veel natuurparken en wildreservaten. Zo kun je hier bijvoorbeeld op olifanten rijden. Ook is het mogelijk om tempels te bezoeken. Een trektocht door de jungle kun je het beste starten vanaf Chiang Mai. Je kunt zelfs prima een nachtje in de jungle doorbrengen. Vaak is het mogelijk om dit te doen in een lokaal dorp. De mensen zullen je vast en zeker gastvrij ontvangen!

Ontspannen en genieten in het zuiden van Thailand

Nadat je een aantal weken hebt gebackpackt in het noorden van Thailand, kun je doorreizen naar het zuiden. Hier heb je de mogelijkheid om te genieten van zon, zee en strand. In het zuiden zijn verschillende eilanden te vinden waar je bijvoorbeeld kunt snorkelen en duiken. Maar je kunt er ook verschillende feesten mee maken. Het bekendste feest is Full Moon. Deze wordt gehouden op het eiland Koh Phangan.

Have your say